Infosessies voor jonge ouders

Kraamcentrum De Wieg en de Gezinsbond bieden je drie gratis infosessies aan over babyhuidverzorging, de draagdoek en EHBO bij jonge kinderen.

Locatie

Aalter 9880 Boomgaard 12 Kraamcentrum De Wieg

Binnenkort of straks een kindje (erbij)? Kraamcentrum De Wieg en de Gezinsbond bieden je in één namiddag drie gratis infosessies aan. Je kiest er één, twee of drie uit en je leert ondertussen De Gezinsbond en het kraamcentrum aan de Boomgaard in Aalter kennen.
- Ecologische en huidvriendelijke babyverzorging (om 13u30)
Je krijgt een antwoord op je vragen over de alternatieven voor de luierwissel, over hormoonverstoorders in verzorgingsproducten en het gebruik van herbruikbare luiers. En maken zelf een ecologisch en huidvriendelijk billenzalfje en vochtige doekjes!
- Je baby dragen in een draagdoek (om 15u)
Een draagdoek kan je baby veel geborgenheid geven. Maar hoe kies je het systeem dat voor jou het handigste is? Hoe draag je je kindje veilig?
- Eerste hulp bij baby's tot 6 maanden (om 16u30)
Hoe kan je wiegendood voorkomen? Wat te doen wanneer je baby zich bezeert, verbrandt, verslikt? Je leert verschillende noodsituaties juist in te schatten en goed te reageren.

Praktisch

Doelgroep
Volwassenen (+18j)
Voor wie?
Iedereen
Prijs
Gratis

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

Deelnemen

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.

Meer activiteiten