Aanvragen kortingskaarten NMBS grote gezinnen

Kortingskaart

De kortingskaarten voor het openbaar vervoer zijn een begrip bij gezinnen met drie of meer kinderen.  Je leest er alles over op deze link.

Ouders van minstens drie kinderen die voor de eerste keer een 5-jaarlijkse NMBS-kortingskaart willen aanvragen, kunnen dat vanaf 1 juli 2020 doen bij onze afgevaardigde, Martine Polfliet, Kestelstraat 67 in Aalter. Dat kan voor henzelf, of voor hun kinderen jonger dan 18 jaar.  Mail hiervoor naar martine.polfliet@live.be

Deze documenten zijn steeds vandoen (meesturen met de mail, of binnenbrengen bij Martine)

  • formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van jouw gemeente; dat document mag niet ouder zijn dan 3 maanden
  • voor kinderen van 18 tot 25 jaar: een attest van de kinderbijslagkas.

Van zodra de kaart geleverd is, word je daarvan verwittigd, met vermelding van de momenten waarop je de kaart kan afhalen.  De 6 euro administratiekosten per gezin betaal je contant aan Martine.

Kortingskaarten voor de anderen (jaarkaarten, kaarten voor kinderen jonger dan 18, en 5-jaarlijkse verlengingen voor de ouders) kunnen pas vanaf 1 november 2020 worden aangevraagd. Aanvragen kan ook per mail, of je kan in die periode (enkel van november tot februari) langskomen op de vaste zitdagen, op maandagavond van 16 tot 19 uur of op dinsdagavond van 17 tot 19.30.

Opgelet: een duplicaat, ook na verlies of diefstal, kost voortaan 5 euro.

Je dient de 'kortingskaart groot gezin' op elk moment te kunnen voorleggen, zowel aan het loket als tijdens de treinreis. Je kan dus niet van deze korting genieten op vertoon van je lidkaart van de Gezinsbond

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.