De Gezinsbond wordt 100 jaar

logo 100 jaar

De Gezinsbond viert in oktober 2021 het 100 jaar bestaan.  Toen nog een vereniging voor de (vaak armere) kroostrijke gezinnen, nu een vereniging voor alle gezinnen met (klein-)kinderen hoe de samenstelling ook is.  Dat blijkt ook uit de banner die op de documenten van de Gezinsbond staat.

Wil je meer weten over hoe gezinnen in die 100 jaar veranderen, kan je op 1 oktober naar Dirk Musschoot luisteren in De Pinte: zie https://aalter.gezinsbond.be/activiteiten/toen-geluk-nog-heel-gewoon-wa…

 

 

 

 

Veel lokale afdelingen organiseren naar aanleiding van het jubileum heel wat activiteiten in de maand oktober.  Onze afdeling zet bij die gelegenheid haar werking in de kijker met:

  • animatie met het flessenpostkantoor op de jaarmarkt op 22/9, zie https://aalter.gezinsbond.be/nieuws/een-flessenpostkantoor-aalter
  • een sportavond, gratis voor iedereen op vrijdag 8/10, op voorwaarde dat de sporthal dan geen vaccinatiecentrum meer is)
  • een voorleesmoment met onze kinderoppassers op zaterdagvoormiddag 16/10
  • een feestelijke gezinswandeling op zondagnamiddag 17/10
  • familietheater "Feestneus" op zondagnamiddag 24/10
  • een extra zwemmoment voor de leerling-zwemmertjes van de afgelopen twee coronaseizoenen op 27/10

Op 6 november is er dan nog onze tweedehandsbeurs.  Daarover en over alle andere activiteiten (ook van de andere afdelingen) vind je straks of voor sommige nu al meer informatie op onze website.

 

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.