Geboortebos wint innovatie-award

Award

De Gezinsbond Aalter won in de categorie "Creatief met Corona" een "Gezinsbond Innovatie Award".  Dat gebeurde in een (uiteraard online-)awardshow op dinsdag 11 mei, waarin 40 genomineerden in 8 categorieën zichzelf en hun activiteit voorstelden.

Ons "Geboortebos-Anders" is inderdaad geboren uit noodzaak.  Door Corona was er geen gezamenlijke boomaanplanting door enthousiaste ouders, grootouders en andere familieleden mogelijk.  Daarom verzorgden we in samenwerking met Agentschap Natuur & Bos zelf de aanplant, en konden de ouders daarna op zoek naar de boom met de naam van hun spruit.

En dat werd enthousiast gedaan.  Zelfs het meestal zeer drassige terrein, de wind, de stevige kou hielden de jonge ouders niet tegen om hun boompje op te zoeken.  Ze werden allen beloond met een boomdiploma voor hun kind en een goodiebag.  Coronaproof thuisbezorgd.

De jury van de innovatie-awards loofde het initiatief om door te zetten ondanks Corona met een activiteit gericht naar jonge ouders en de geslaagde opzet om de ouders met een zoekactie te betrekken.  We konden ook een 20-tal jonge ouders een gratis lidmaatschap aanbieden bij de geboorte van hun eersteling.

Bekijk het fotoalbum voor de foto's van de trotse ouders en familie van onze pasgeborenen.

Van het winnen van de Gezinsbond Innovatie Award profiteren alle leden van de Gezinsbond Aalter een beetje mee: zij krijgen eerstdaags allen een tablet fairtradechocolade (van Tony's Chocolonely) en een fruitpapje (van baby Hero) thuisbezorgd.

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.