Ledenkorting bij Op Wielekes Aalter

Op Wielekes

Op Wielekes is een ruildienst voor kinderfietsen, en bestaat al in verscheidene gemeenten.  De insteek van het initiatief is dubbel: én ecologisch, én sociaal.  

De afdeling in Aalter werd opgericht met steun van o.m. de Gezinsbond Aalter. Op Wielekes werkt evenwel in Aalter onafhankelijk van de Gezinsbond.  Wel hebben leden van de Gezinsbond een korting van 5 euro op het jaarlijks lidgeld.

Voor dat jaarlijks lidgeld (35 euro) kunnen ouders een kinderfietsje in bruikleen krijgen, en dat zo vaak wisselen als ze dat wensen voor een groter, blitser of wat dan ook exemplaar.  Kinderen groeien snel uit fietsjes, en een fietsje is dan al snel niet meer aangepast en dus niet veilig.  Op Wielekes wil fietsen voor kinderen aangenaam maken, en voor ouders betaalbaar houden.   
Er wordt ook een waarborg van 25 euro gevraagd, uiteraard éénmalig.

Wie zelf een bruikbaar fietsje inbrengt, krijg een gratis jaar lidmaatschap en kan dus een jaar lang een ander fietsje gebruiken.

Het was de bedoeling om je op zondag 22 maart vanaf 10u vrijblijvend te laten kennismaken met de dienst in hun uitvalsbasis, Emmaüs basisschool, kant Maria-Middelareslaan.  Door de Coronamaatregelen gaat dat nu op een latere, nog te bepalen datum, door.

Meer info: https://www.facebook.com/OpwielekesAalter/ 

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.