Tweede bijeenkomst op Wielekes: welkom op 3 december!

Op Wielekes

In oktober hebben we een eerste info-sessie gehouden over “Op Wielekes” (zie ook https://www.bewustverbruiken.be/tags/op-wielekes). In meerdere gemeentes werd de voorbije jaren dergelijk initiatief met succes opgestart.  In samenwerking met Natuurpunt en Partners Meetjesland bekijken we met de Gezinsbond Aalter bekijken we om dit initiatief in Aalter in het voorjaar van 2020 op te starten.
Een aanvraag bij de gemeente om mee te werken in het kader van "Gemeente voor de Toekomst" is in bespreking.
De kringwinkel is alvast bereid om in te staan voor de reparaties van de fietsen. Goed nieuws is ook dat de provincie hier subsidies voor voorziet.

Bij “Op Wielekes” lenen kinderen van 2.5 tot 12jaar een kinderfiets. In ruil voor een jaarlijks lidgeld hebben ze toegang tot een goede, kwalitatieve kinderfiets op hun maat. Ze kunnen hun kinderfiets steeds inruilen tegen een ander exemplaar. Dit draagt bij tot veilig fietsverkeer, circulaire economie, duurzame levensstijl, bewust verbruiken, een stevig sociaal netwerk en nog zoveel meer.

De eerste info-sessie was alvast succesvol; lees ons verslag op:  https://aalter.gezinsbond.be/nieuws/op-wielekes-verslag-info-avond 

Wil je  hier ook meer over te weten komen en eventueel mee je schouders hieronder zetten?  Kom dan zeker af naar onze 2de bijeenkomst op 3 december om 20uur in Villa Snoeck, Stationsstraat  69 (naast Kadans).  Graag een seintje als je erbij wil zijn: liesbeth.jodts1@pandora.be

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.