Vernieuwen van de jaarlijkse NMBS kortingskaart

Kortingskaart nmbs

Na de vernieuwing van de 5-jaarlijkse kortingskaarten voor de NMBS voor gezinnen die 3 kinderen hebben of hadden, vorig jaar, is er dit jaar een "gewone" vernieuwingsronde.

Dit jaar moeten de kaarten vernieuwd worden van de kinderen die geboren zijn tussen 1997 en 2003 en kinderen die geboren zijn in 2009.

Nog niet hernieuwde 5-jaarlijkse vernieuwingen (2021-2025) kunnen natuurlijk ook nog steeds: misschien kwam je er in het afgelopen Coronajaar niet aan toe.

Onze vrijwilliger die de vernieuwingen voor jou in orde brengt is Martine Polfliet, Kestelstraat 67 in Aalter, martine.polfliet@live.be.  Je kan Martine ook bellen op 09 3746581.  Vanaf 2 november is het programma beschikbaar om de verlengingen voor 2022.

Het liefst willen we de vernieuwingen zo coronaproof mogelijk laten verlopen, dus met zo weinig mogelijk binnenhuiscontact:

  • De documenten die hierna vermeld werden, bezorg je daarom liefst via e-mail aan martine.polfliet@live.be
  • Je stort 6 of 7 euro op de rekening van Gezinsbond - kortingskaarten, reknr : BE06 0000 9414 0722
    • als je 7 euro stort, worden de kaarten naar jou opgestuurd; deze formule heeft onze voorkeur
    • als je 6 euro stort, word je verwittigd van zodra de kaarten er zijn, en kan je ze komen ophalen bij Martine Polfliet in de Kestelstraat 67, enkel op donderdag van 17-20u.

Kan of wil je dat liever niet via e-mail doen, dan kan je de nodige documenten ook in de brievenbus steken bij Martine Polfliet in de Kestelstraat 67. Ook in dit geval geven we de voorkeur aan om naar keuze 6 of 7 euro te storten op de rekening van Gezinsbond - kortingskaarten, reknr : BE06 0000 9414 0722
Bij uitzondering kan het ook contant worden betaald.

Wat heeft Martine nodig om je aanvraag te kunnen doen:

  • Voor rechthebbende kinderen: een formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van de gemeente (document mag niet ouder dan 3 maanden zijn).  Gezinnen kunnen dit formulier ook zelf downloaden via de link https://ledenvoordelen.gezinsbond.be/kortingen/mobiliteit/kortingskaarten-groot-gezin-nmbs
  • Als op het formulier gezinssamenstelling geen drie kinderen vermeld staan, dient het gezin aan de hand van bijkomende documenten aan te tonen dat het gezin effectief drie kinderen telt/telde (bijvoorbeeld aan de hand van een kopie van het trouwboekje, een vonnis van co-ouderschap, een geboorteakte, een overlijdensakte van het kind).
  • Voor kinderen van 18 tot 25 jaar (geboren in 1997-2003): een attest van de kinderbijslag.

Voor ouders met levenslang recht en geen kinderen meer ten laste, die alsnog een 5-jaarlijkse verlenging (2021-2025) willen aanvragen, volstaat een kopie of een scan van de oude kaart met code “040"; als je geen scanner hebt, is ook een foto van de achterkant van je oude kaart oké; controleer ook of de gegevens op je oude kaart correct zijn.

Andere ouders, die nog geen verlenging aanvroegen, volgen dezelfde procedure als hierboven voor de kinderen beschreven.

 

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.