Vernieuwen van je 5-jaarlijkse NMBS kortingskaart

Kortingskaart nmbs

Zoals in een brief van de Gezinsbond nationaal onlangs werd aangegeven, vervallen dit jaar de 5-jaarlijkse kortingskaarten voor de NMBS van gezinnen die 3 kinderen hebben of hadden, zowel die voor de ouders, als die voor sommige kinderen (nl kinderen geboren tussen 1996 en 2002, en kinderen geboren in 2008). We zijn erg blij dat dit voordeel, dat een tijdje ter discussie werd gesteld, behouden blijft en je de kortingskaart dus opnieuw voor 5 jaar kan verlengen.

Onze vrijwilliger die dit voor jou in orde brengt is Martine Polfliet, Kestelstraat 67 in Aalter, martine.polfliet@live.be.  Je kan Martine ook bellen op 09 3746581.  Sinds 7 november is het programma beschikbaar om de verlengingen voor 2021 of van de 5-jaarlijkse kortingskaart aan te vragen.

Het liefst willen we de vernieuwingen zo coronaproof mogelijk laten verlopen, dus met zo weinig mogelijk binnenhuiscontact:

 • De documenten die hierna vermeld werden, bezorg je daarom liefst via e-mail aan martine.polfliet@live.be
 • Je stort 6 of 7 euro op de rekening van Gezinsbond - kortingskaarten, reknr : BE06 0000 9414 0722
  • als je 7 euro stort, worden de kaarten naar jou opgestuurd; deze formule heeft onze voorkeur
  • als je 6 euro stort, word je verwittigd van zodra de kaarten er zijn, en kan je ze komen ophalen bij Martine Polfliet in de Kestelstraat 67, enkel op donderdag van 17-20u.

Kan of wil je dat liever niet via e-mail doen, dan kan je de nodige documenten ook in de brievenbus steken bij Martine Polfliet in de Kestelstraat 67. Ook in dit geval geven we de voorkeur aan om naar keuze 6 of 7 euro te storten op de rekening van Gezinsbond - kortingskaarten, reknr : BE06 0000 9414 0722
Bij uitzondering kan het ook contant worden betaald.

Wat heeft Martine nodig om je aanvraag te kunnen doen:

 • Voor ouders met levenslang recht en geen kinderen meer ten laste, volstaat een kopie of een scan van de oude kaart met code “040"; als je geen scanner hebt, is ook een foto van de achterkant van je oude kaart oké; controleer ook of de gegevens op je oude kaart correct zijn
 • Voor andere ouders en rechthebbende kinderen: een formulier gezinssamenstelling, gelegaliseerd door de dienst bevolking van de gemeente (document mag niet ouder dan 3 maanden zijn).  Gezinnen kunnen dit formulier ook zelf downloaden via de link https://ledenvoordelen.gezinsbond.be/kortingen/mobiliteit/kortingskaarten-groot-gezin-nmbs
  Als op het formulier gezinssamenstelling geen drie kinderen vermeld staan, dient het gezin aan de hand van bijkomende documenten aan te tonen dat het gezin effectief drie kinderen telt/telde (bijvoorbeeld aan de hand van een kopie van het trouwboekje, een vonnis van co-ouderschap, een geboorteakte, een overlijdensakte van het kind).
 • Voor kinderen van 18 tot 25 jaar (geboren in 1996-2002): een attest van de kinderbijslag.

 

 

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Klik op het oranje blokje hieronder om ons je e-mailadres te bezorgen. Je kan je later steeds terug uitschrijven als je dat wil.

Zin om te helpen?

Sofie vertelt over de vrijwilligers van de Gezinsbond. Over hun talenten, hun activiteiten, hun plezier en hun gedrevenheid.