Foto's

Ter gelegenheid van Aalter-Brug Kermis werd voor de eerste keer in Aalter een wedstrijdje loopfietsen gehouden, dat we grappend "WK loopfietsen" doopten. Maar liefst 45 rennertjes kwamen aan de start.
Deelnemen was belangrijk dan winnen, want wie deelnam had een eigen fietsnummer, en kreeg nadien een medaille én een geschenkje.

En of het plezierig was, voor jong én natuurlijk ook voor (de) oud(ers). Voor herhaling vatbaar
Theatercaravan, voorleesuurtje, natuurwandeling, familietheater en zwemfeest: dit alles was de feestmaand oktober bij de Gezinsbond Aalter.
Je plan leren trekken in de natuur: een vuur maken zonder lucifers, en een houten voorwerp maken voor eigen gebruik door veilig gebruik van messen.
Dat laatste lukte nog niet perfect (één kindje sneed zich), maar het was nietttemin een zeer geslaagde en toffe namiddag buiten. En in Coronatijden een leuke verademing.
Dank aan de begeleiders van Natuurpunt!
Geen gezamenlijke aanplanting dit jaar, maar toch een geboortebos: de aanplanting werd door ons verzorgd, in samenwerking met Agentschap Natuur & Bos en de ouders konden daarna op zoek naar de boom van hun spruit. En dat werd massaal gedaan, getuige deze fotoreeks, en dat ondanks het zeer drassige terrein.
Meer dan 100 enthousiaste deelnemers aan onze grote zwervuilactie in Aalter op de World Clean Up Day op 19 september 2020 waren goed voor 3 volle remorquen zwerfvuil. Aalter en zijn (vroegere) deelgemeenten liggen er meteen een stuk netter bij.